13 januari 2024
14:40

Dingle AIK F10/11 Vit

Referat: Ale IBF F08/09 - Dingle AIK F10/11 Vit

Sent skrivet referat då det kom stränga order från oväntat håll att publicera line-up för morgondagens match mot Landvetter och när en herr SSL målvakt ställer sådana krav så lyder jag :) Den storyn får jag nog dra i omklädningsrummet i morgon...

Ale borta öppnar vårserien för vårt Dingle Vit. Numera huserar vi i högsta röda serien med båda våra lag och det kan man ju tycka både det ena och andra om, men nu är det som det är och vif år hantera det därefter.

Vi hade inte Ale i höstas då de låg i seire B och vi i C och D. Senast möte med Ale borta glömmer jag helst, då det var en match i sig, så den lämnar vi till historiens mörka arkiv. Oavsett så hade vi en gås oplockad och skulle göra vad vi kunde för att få till en bra match idag. Ale mösntrar ett par 09:or och resten 08:or. Nästan tre fulla kedjor. Vi har vårt blandlag med en del 11:or och dagen till ära stöttning av tre 08:or från Damjuniorerna för att matcha motståndet fysiskt.

Matchen startar och det är til lstor del böljande spel. Ale är äldre och flera spelare väldigt kvicka. Däremot tar vi ner deras uppspel effektivt med hög press och genom att störa deras backar i uppspelet. Flera bra brytningar som resulterar i halvlägen. Efter första perioden står det dock 0-3 till vår fördel och det är Bella som gjort samtliga. Ett äkta hat-trick med andra ord! Tre snarlika mål med bolltransport längs kant och antingen med eller utan pass vid mål, så trycker Bella in den i lagom höfthöjd på målvakt. En lucka som vi hade identiferat sedan tidigare.

Andra perioden däremot är det Ale som har övertaget. Vi får inte till lägena och även om spelet är snarlikt första perioden är det lite mer stressat i försvaret över hela banan. Visar sig lite trötthetstendenser i backlinjen då Ale sköljt över oss flera gånger. Vi flyttar ner Wilma på back för att avlasta backarna lite och får en högre trygghet i och med det. Före dess hade däremot Ale gjort både 1-3 och 2-3.

Tredje perioden och vi behåller Wilma på back för stunden. Vi gör 2-4 och 2-5 ganska tätt. 2-5 sker i boxplay efter att Kira åkt ut för slag. Aldrig fel med BP mål... Wilma tackar för backförtroendet genom att göra 2-6 dessutom.
Sedan börjar vikrokna. Tydliga tendenser till trötthet. Viss förvirring i försvaret och vi jobbar inte hela vägen hem. Time-out för att andas lite. Vi ledde ändå med 2-6. Viss effekt av time-out:en, men Ale är hungriga. De gör 3-6 i Powerplay efter att Stina A åkt ut för Obstruktion (tror jag). Viss förvirring kring ett byte och när vi väl byter i Boxplay, så kommer Ale igenom och sätter dit den. Lite olyckligt. 4-6 kommer i slutminuten där vi inte riktigt är på tårna och hungriga vid ett Ale frislag som går in vid Idas stolpe. Slutsignal och ändå en stabil vinst. En dipp i andra och trötta huvuden och ben sista minutrarna gjorde att Ale tilläts komma in i matchen.

Vi tackar Alice J, Maja och Bella för stöttningen idag. Bra leverans dessutom!
Annars tar vi med oss bra press, första periodens försvarsspel och återkomsten till spelförandet i början av tredje.

Dagens korvservering stod Ida, Stina Ö och Kira för. Ida skulle bli lurad av en Alespelare som låtsades gå förbi bakom målet, men försökte sticka in den vid förstastolpen. Ida läste det galant och återgick till stängning av förstastolpen. Ingetmål där inte! Andra korven var när Kira drev boll längs sarg och hade en Alespelare i ryggen. Stina Ö mötte och tog diskret över boll och gick ner mot eget mål för att vända upp. Kira fortsatte framåt och Alespelaren efter henne. Förvåningen hos Alespelaren efter 10 meter när Kira inte längre drev boll var väldigt tydlig...

Dagens omnämnanden går däremot till Bella och Wilma. Bella givetvis för det uppenabra äkta hat-tricket, men också för bra inställning och energi hela matchen igenom. Wilma var stark och trygg på sin kant både som forward och back och sedan forward igen. Huvudet kallt, inga oschysstheter utan bara bländande löpningar och spel. Flera målchanser och sedan ett mål i backrollen.